25 Kasım 2010 Perşembe

ORKİDELİ PASTA

Çocuk pastalarına küçük bir mola...Sırada yine senesini doldurmaya yaklaşmış bir pasta var :-)))
Bu zarif pastayı arkadaşım Burçak'ın süpriz doğumgünü  için hazırlamıştım...
Burçak'a sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu nice yaşlar diliyorum...

9 yorum:

Sıcak Paylaşımlar Aysel dedi ki...

Çok zarif... Çok Şıkkk...

Selcen dedi ki...

Güzel yorumun için teşekkür ederim arkadaşım bende senin bu pastalarına imreniyorum geçekten çokkk güzel ellerine sağlık inş. bir gün tadına bakma fırsatım olacak:)) öpüyorum...

Betül dedi ki...

Amaannn nasıl yaptın o yaprakları ne güzel olmuş.

Asiye dedi ki...

Bayılıyorum, bayılıyorum senin bu çiçeklerine. Harikasın Sibelcim.

derya dedi ki...

sibelcim uzun bir aradan sonra mer
haba bu gelin gibi pastana bayıldım
ellerine sağlık sevgiler.

Elif dedi ki...

Merhaba Sibel Hanım, herşeyden önce pastanız harika görünüyor, daha önce yapmış olduklarınız gibi. Bende bu pastalardan etkilendim ve basitte olsa pastalar yapmak istiyorum. Bu güne kadar hiç pasta yapmadım, mutfak işlerinden çok anladığım söylenemez bu nedenle de bir çok sorunla karşılaşıyorum ve sizlerden başka danışacak kimsem de yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... Bu gün bir pandispanya yaptım, pandispanyam pişmemiş halinin iki katı oldu, benim sorunum burda başlıyor, şimdi pandispanyam gerektiği gibi kabarmışmı oldu yoksa daha fazla mı kabarmalıydı bunu bilmek istiyorum, eğer gerektiği gibi kabarmamış ise nerde yanlış yaptığımı bulmaya çalışacağım. Tekrar teşekkür ederim, sizi takip etmeye devam edeceğim, sevgiler

SİBEL'İN TARİF DEFTERİ dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkürler,
Elif Hanım, ne tür bir kalıp kullandığınızı ve pişmemiş pandispanyanızın kalıbın neresine kadar geldiğini bilmiyorum ama eğer pandispanyanız piştikten sonra 3 eşit parçaya ( her parça yaklaşık 1,5-2 cm) ayırabileceğiniz kadar kabardırysa yeterli kabarıklığa ulaşmış demektir, eğer sadece 2 kata ayırabiliyorsanız az kabarmıştır.

elif dedi ki...

Tekrar merhabalar Sibel Hanım, herşeyden önce bana cevap verdiğinia için çok teşekkür ederim. Artık kabaran ve tadı güzel olan pandispanyalar yapabiliyorum. Size bir sorum daha olacak izninizle: şeker hamurunu pastaya giydirmeden önce pastanın dışına da, ara katlara sürdüğümüz evde hazırladığımız kremadan mı sürüyoruz yoksa başka bir şey mi sürüyoruz? tekrar teşkkürler...

SİBEL'İN TARİF DEFTERİ dedi ki...

Elif Hanım, krema, ganaj krema veya krem şanti de kullanabilirsiniz...